Cum arăta primul video urcat pe Youtube și ce conținea. Se întâmpla acum fix 15 ani

Cum arăta primul video urcat pe Youtube și ce conținea. Se întâmpla acum fix 15 ani

Exact 15 ani… atât a trecut de când a fost urcat pe YouTube primul videoclip. Este vorba de un clip scurt, de 15 secunde, în care cofondatorul platoformei s-a filmat la grădina zoologică, în timp ce vorbea despre elefenți. Tot el a fost și cel care l-a postat. Filmulețul a strâns de atunci peste 90 de milioane de vizualizări.

Cum arată primul videoclip urcat pe Youtube

Într-o lume în care nu ne putem închipui viața fără tehnologie și rețelele de socializare este bine ca din când în când să ne amintim că totul a avut și un început. Pe 23 aprilie s-au împlinit 15 ani de când a fost urcat primul videoclip pe YouTube. A fost postat chiar de co-fondatorul site-ului, Jawed Karim. El s-a filmat în timp ce stătea în fața cuștii de elefenți de la grădina zoologică din San Diego, Statele Unite ale Americii. Calitatea imaginilor este una foarte slabă în comparație cu ce avem astăzi, iar lungimea videoclipului este de doar 18 secunde.

”Ne află în fața elefanților. Lucrul cel mai interesant la ei este că au trompa foarte lungă. Este foarte ”cool”, spunea pe atunci, Jawed Karim, unul dintre fondatorii YouTube.

Nu reprezintă mare lucru din punct de vedere al conținutului, dar cu siguranță este o parte importantă din istoria internetului.

YouTube valoreză astăzi peste 15 miliarde de dolari

YouTube a apărut în urma colaborării lui Karim Jawed cu ceilalți doi fondatori Steven Chen și Chad Hurley. Cei trei au continuat să dezvolte platforma, iar Karim a rămas cosilier, notează thesun.co.uk.

La început nimeni nu s-ar fi gândit că site-ul ar putea reprezenta un fenomen atât de important peste ani. Însă la dezvoltarea lui rapidă a contribuit și gigantul Google, care a achiziționat platforma în 2006 și a dus-o la un alt nivel.

Celebrul website a ajuns, anul trecut, la o cotă de piață de peste 15 miliarde de dolari. În fecare minut sunt urcate mai mult de 500 de ore de conținut, iar platforma reprezintă azi o metodă bună de face foarte mulți bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *